Villkor

Köpvillkor och information

Hos oss på Inspobaby handlar du alltid tryggt och säkert med Klara checkout.

Vi erbjuder våra kunder kortbetalning, direktbetalning, delbetalning och faktura.

Vi har även rabattkoder som våra kunder kan använda sig utav vid erbjudande.

Våra priser är inkl.moms därför tillkommer inga extra avgifter för dig som kund.

Betalningsmetod bestämmer du i kassan.

När du som kund väljer att göra en betalning hos oss behöver du uppge dina personuppgifter, vi garanterar dig att den information bevarar vi endast i vår verksamhet som du godkänner vid en betalning.

Du har all rätt enligt lag att veta vad vi har registrerat om dig och välja om det skall sparas, ändras eller tas bort det gör du genom att kontakta oss via mail.

BETALSÄTT

Med ett tryggt och enkelt sätt erbjuder vi våra kunder att betala med Klarna checkout.

 

Leveransvillkor

En fraktkostnad på 49 kr tillkommer om du inte uppfyllt kraven för frakfri leverans vilket är 700 kr.

Våra produkter skickas från någon utav våra distributionscentraler utanför Sverige och den förväntade leveranstiden är normalt mellan 2 – 4 veckor på övriga produkter och 2-8 veckor på våra barnvagnar. Vi gör självklart allt för att uppnå våra leveranstider. Fraktbolag ansvarar för risken vid transport till kunden, d.v.s. risken för att en produkt skadas eller kommer bort under transport till kunden och kunden står för risken vid eventuell retur. Vid större produkter hämtas paketet ut hos ditt närmaste ombud och utges endast mot legitimation på den person som anges vid köp. Vid beställning av barnvagn skickas paketet hem till dörren utan extra kostnad, därför är det extra viktigt att ange rätt adress, namn och telefonnummer vid ett köp. Väljer kunden att ej hämta ut sitt paket, födröjer uthämtningen, vill byta leveransadress eller ändra namn debiteras kunden på 900 kr. Vid andra produkter gäller samma regler men kunden debiteras då på 300 kr.

Vid eventuell transportskada är det kunden som ansvarar för skadeanmälan som skall rapporteras till Inspobaby snarast möjligt, produkten får inte vara använd och emballaget skall vara i välbehåll.

Om din beställning innehåller en vara som redan finns i vårt lager samt en som förväntas längre leveranstid (restad produkt) skickas båda samtidigt när hela beställningen är komplett och leveransklar. Önskas det tidigare leverans av den vara som finns i lager står du som kund för den extra frakten som tillkommer.

Vid beställning av varor till utlandet kostar frakten extra beroende på vart i landet varan skall fraktas. Vänligen kontakta oss för mer information.

Garanti och reklamation

Vi på Inspobaby följer givetvis konsumentköplagen och därav gäller alltid 3 års reklamationsrätt och 1 års garanti vid inköpsdatum på alla våra produkter.

Produktgarantin gåller dock endast för fabriksfel – fel på vara vid leverans, då måste de rapporteras,granskas och godkännas av oss på Inspobaby, godkänner vi det ej gäller inte garantin. Godkänner vi er rapportering av fabriksfel erbjuder vi fri reparation alternativ en ny produkt.

Produktgarantin gäller ej vid vobblande hjul och delar som utsätts för slitage på barnvagnar såsom bromsar, slangar, däck, vajrar, handhavandefel, felinställd produkt, ombyggnad av vara eller annan typ av konfigurering.

Däcken pumpas inte med en kompressor utan med en vanlig cykelpump.

De flesta reklamationer är oftast enkla att åtgärda med hjälp av reservdelar skickade av oss. Kontakta oss alltid innan eventuell verkstad anlitas, vi kan tyvärr inte ersätta utgifter som inte godkänts av oss i förhand. Garantin omfattar inte slangar, däck, vajrar, punkteringar, slitage.

Repor som uppkommer efter försäljning är inte reklamationsberättigat. Garantin upphör att gälla om kunden själv försöker reparera en vara.

Reklamationsrätt tilldelas till ursprungliga köparen, och inte produkten.

Kvitto/faktura gäller som garantibevis.

Returer & återbetalningsregler

Bytesrätt – Vill du utöva bytesrätt ska du till info@inspobaby.se skicka ett mail där du

meddelar ditt beslut att utöva din bytesrätt 14 dagar från det att du fått din avisering och mottagit varan, vi skickar dig vår returblankett som du fyller i och skickar tillbaka till oss.

Kunden står för returkostnaden som betalas för att varan skall retuneras till oss när vi mottagit returen och godkänner skicket på varan som skall vara oanvänd och i ursprungligt skick, kommer vi att skicka dig din önskade bytesvara och vi står då för frakten. Vid köp av barnvagn måste varan och paketet vara i säljbart skick för att en bytesrätt skall kunna utnyttjas.

Är varan förstörd när den retuneras till oss återbetalas eller byts varan ej.

Ångerrätt – Gäller detsamma som bytesrätt dock med återbetalning istället för byte av vara.

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden.

Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt vid din betaning av varan, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. Återbetalningen kommer inte att kosta dig något.

Vi står inte för slitage orsakade av användning.

Förlossningsgaranti

Vi har förlossningsgaranti på våra barnvagnar, upp till 14 dagar efter förlossning. Det innebär att du har rätt att returnera barnvagnen om något går snett med graviditeten eller förlossningen. Vid tillämpande av förlossningsgaranti ska vagnen vara oanvänd och vi behöver ett läkarintyg. Vagnen ska returneras i originalförpackning.

Viktig information

Vid köp av 3 i 1 barnvagnspaket och bilbarnstolar och ni vill att bilbarnstolen skall kunna användas för isofix bas måste det meddelas annars kommer det en oförberedd bilbarnstol som ej går att koppla på isofix basen. Beställer kunden även isofix basen tillsammans med bilbarnstolen eller 3 i 1 så kommer stolen att vara isofix anpassad.